Role médií a sociálních sítí v zemích Blízkého a Středního východu - Prokopová, Tereza Patricie; Weinfurter, Jaroslav; Kočí, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se zabývala otázkou korelace mediálního diskurzu amerických televizních stanic CNN a Fox News během války v Iráku s mocenským diskurzem Spojených států amerických. Na základě diskurzivně-sémiotické analýzy audiovizuálních podkladů bylo zjištěno, že zpravodajství CNN bylo možné považovat za neutrální a odproštěné od stanovisek Bushovy administrativy, kdežto u Fox News byla prokázána daleko větší míra pozitivní inklinace k nacionalistickým a provládním postojů.
Vedoucí práce: Jaroslav Weinfurter
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses