Management kvality v destinaci cestovního ruchu - Pravencová, Eliška; Štumpf, Petr, 1980-; Janeček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Cílem této práce je zhodnocení nabídky konkrétní destinace v oblasti cestovního ruchu z hlediska faktorů kvality, vymezení těchto faktorů a porovnání s výkonnostní složkou destinace, která bude zkoumána prostřednictvím spokojenosti návštěvníků. Na základě výsledků pak vytvořit návrh opatření ke zvýšení kvality zvolené destinace. Hlavní metoda, která byla použita v této práci, byla Importance-Performance analýza. Pro hodnocení faktorů výkonnosti destinace byla sbírána primární data o spokojenosti návštěvníků během letní sezony 2021 v destinaci Česká Kanada. Pro hodnocení důležitosti jednotlivých faktorů kvality destinace byl využit expertní panel. Na základě literární rešerše byly stanoveny hypotézy, které byly vyhodnoceny pomocí Kruskal-Wallisova testu. Na základě výsledků analýz jsou navrženy přístupy ke konkrétním kvadrantům Importance-Performance analýzy, případně navrhnuta řešení pro zlepšení konkrétního faktoru kvality. Tyto návrhy by mohly vést nejen ke zlepšení konkrétních faktorů, ale také ke zvýšení kvality destinace a její konkurenceschopnosti.
Vedoucí práce: Petr Štumpf
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses