Hrazení výkonu micropigmentace prsních dvorců osobám postiženým rakovinou prsu zdravotními pojišťovnami - Řehoř, Marek; Pažitný, Peter, 1976-; Randlová, Kristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Tato diplomová práce se zabývá ekonomickým hodnocením zdravotnických výkonů. Řeší prokázání nákladové efektivity techniky micropigmentace prsních bradavek a dvorců za účelem zavedení hrazení tohoto výkonu pojišťovnami. Porovnávanou alternativou je výkon vytvoření nové prsní bradavky a prsního dvorce chirurgicky. Tento výkon je v Seznamu zdravotních výkonů definován pod číslem 61391. K porovnání byly stanoveny náklady zkoumaného výkonu díky rozhovoru s odborníkem na úhrady a užitek stanoven vlastním provedením šetření za použití BREAST-Q dotazníku. Náklady srovnávané alternativy byly stanoveny pomocí Seznamu zdravotních výkonů a Úhradové vyhlášky pro rok 2022 a její užitek díky kombinaci dat z BREAST-Q dotazníku a dat získaných z odborných studií. Výsledkem je prokázání vyšší nákladové efektivity v případě techniky micropigmentace než v případě srovnávané alternativy, prokázání sociální potřeby a vytvoření návrhu postupu pro zavedení hrazení zkoumaného výkonu zdravotními pojišťovnami v ČR.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses