Etický kodex v podniku ProJobEU s.r.o. - Hermanová, Michaela (2022)
V této bakalářské práci se autorka zabývá problémem neexistujícího etického kodexu ve společnosti ProJobEU s.r.o. Po shrnutí teoretických poznatků z oblasti tvorby etických kodexů a představení současných trendů byla jako nejvhodnější metoda výzkumu zvolena kvalitativní metoda výzkumu s názvem focus group. Tato metoda měla za cíl získat co nejhlubší poznatky a zkušenosti zástupců společnosti v oblasti etického chování při skupinové diskusi. Tato diskuse byla následně vyhodnocena tematickou analýzou, která vyústila v zakotvenou teorii. Ve focus group, které se zúčastnilo 7 účastníků bylo položeno celkem 9 otázek z každé etické oblasti. Odpovědi byly vyhodnoceny a reflektovány ve formě hierarchy chart. Z odpovědí účastníků, vedoucího pracovníka a teoretických poznatků ohledně tvorby etického kodexu byl vytvořen individuální etický kodex pro společnost ProJobEU s.r.o. společně s grafickým návrhem loga etického kodexu.