Etický kodex v podniku ProJobEU s.r.o. - Hermanová, Michaela; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Kalenský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
V této bakalářské práci se autorka zabývá problémem neexistujícího etického kodexu ve společnosti ProJobEU s.r.o. Po shrnutí teoretických poznatků z oblasti tvorby etických kodexů a představení současných trendů byla jako nejvhodnější metoda výzkumu zvolena kvalitativní metoda výzkumu s názvem focus group. Tato metoda měla za cíl získat co nejhlubší poznatky a zkušenosti zástupců společnosti v oblasti etického chování při skupinové diskusi. Tato diskuse byla následně vyhodnocena tematickou analýzou, která vyústila v zakotvenou teorii. Ve focus group, které se zúčastnilo 7 účastníků bylo položeno celkem 9 otázek z každé etické oblasti. Odpovědi byly vyhodnoceny a reflektovány ve formě hierarchy chart. Z odpovědí účastníků, vedoucího pracovníka a teoretických poznatků ohledně tvorby etického kodexu byl vytvořen individuální etický kodex pro společnost ProJobEU s.r.o. společně s grafickým návrhem loga etického kodexu.
Vedoucí práce: Lucie Sára Závodná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses