Vliv legislativy na změny ve vlastním kapitálu - Vosolová, Marcela; Kozáková, Petra; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Cílem diplomové práce je diskuse a ověření dopadů legislativních změn na základě zákona č.90/2012 Sb., o obchodních korporacích. Předmětem výzkumu jsou kapitálové obchodní společnosti v odvětví stavebnictví. Práce se zaměřuje na základní kapitál a rezervní fondy, zkoumá nejen tvorbu počátečního základního kapitálu a rezervních fondů v době vzniku společnosti, ale také vývoj. Výzkum probíhá na výzkumném vzorku společností s ručením omezeným a akciových společnostech na základě dat z databáze Albertina. Výsledky ukázaly, že se s.r.o. přizpůsobily legislativní změně a vznikají s nižším základním kapitálem a často i s minimálním. Rezervní fondy s.r.o. i a.s. v oblasti stavebnictví tvoří pouze ve velice malém procentu případů anebo vůbec.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses