Role food stylingu v komerční fotografii - Koníčková, Veronika; Šimůnek, Michal, 1976-; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce Role food stylingu v komerční fotografii se věnuje roli fotografie ve vizuální komunikaci se zaměřením na oblast gastronomie. Práce má za cíl popsat reklamní fotografii jako jednu z výrazných typů marketingové komunikace gastronomických podniků, popsat důležitost food stylingu v rámci reklamní fotografie a zjistit zdali, a případně jaký, mají různé food stylingové techniky vliv na vnímání různých pokrmů z hlediska vizuální pozornosti a estetické percepce fotografií daných pokrmů. Teoretická část práce se věnuje celkové roli vizuální komunikace v marketingu a argumentuje důležitost fotografie. Následně práce představuje klíčové food stylingové techniky a principy fotografování jídla. V neposlední řadě byly shrnuty poznatky o sémiotickém čtení fotografií jako možnosti práce s reklamními vizuály. Následná praktická část představuje výsledky empirického výzkumu, jenž se soustředil na efektivitu různých food stylingových technik. V rámci výzkumu byla zkoumána vizuální pozornost pomocí eye trackingu a estetické hodnocení pomocí dotazníku. Obsahem zkoumání bylo pět sérií fotografií různých pokrmů, které obsahovaly různé proměnné v kategoriích barevnosti, kompozice a mizanscény.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses