Analýza záujmu o kariérny postup dobrovoľníkov v neziskovej organizácii - Vysoká, Lujza (2022)
Táto bakalárska práca sa venuje skúmaniu záujmu dobrovoľníkov o kariérny postup v neziskovej organizácii, konkrétne v študentskom spolku. K tomu aby organizácia dobre fungovala potrebuje stabilné vedenie. Cieľom práce je analyzovať záujem dobrovoľníkov o kariérny postup vo vybranej organizá-cii a na základe výsledkov výskumu definovať faktory, ktoré majú a nemajú vplyv na rozhodnutie dobrovoľníkov kandidovať do vedúcich pozícií. Dáta boli získané kvali-tatívnym výskumom, prostredníctvom polo-štrukturovaných rozhovorov, analyzované metódou otvoreného kódovania a použité k definovaniu zmienených faktorov. V závere práce sú navrhnuté odporúčania pre vybranú organizáciu, ktoré by mohli pomôcť zvýšiť efekt pozitívne vplývajúcich faktorov a eliminovať faktory pôsobiace negatívne.