Strategické plánování v obcích do 2000 obyvatel - Řičánková, Agáta (2022)
Cílem mé bakalářské práce je zmapování tvorby strategického plánu rozvoje ve vybraných obcích do 2000 obyvatel. Zvolila jsem obce Hosín, Hořice na Šumavě a Albrechtice nad Vltavou. V teoretické části je obsažena rešerše odborné literatury v oblasti strategického plánování ve veřejné správě. V praktické části je analýza strategických dokumentů vybraných obcí. Pro získání informací o tvorbě strategického dokumentu bylo provedeno dotazníkové šetření mezi starosty vybraných obcí. Na základě odpovědí z dotazníku byl s každým starostou veden polostrukturovaný rozhovor. Tvorba strategického dokumentu každé z obcí je vyhodnocena a je navrženo možné opatření.