Aplikácia fundamentálnych modelov na európskych spoločnostiach v energetickom priemysle - Baláž, Alec (2022)
Cieľom diplomovej práce bolo aplikovať fundamentálne modely na vybrané európske spoločnosti pôsobiace v energetickom odvetví. Prvá kapitola obsahuje teoretické vymedzenie technickej a fundamentálnej analýzy a predstavenia analyzovaných spoločností. Zostávajúce tri kapitoly sa podrobnejšie zaoberajú teóriou a aplikáciou globálnej, odvetvovej a firemnej fundamentálnej analýzy. Výsledky aplikácie fundamentálnych modelov sú v závere práce zhodnotené z hľadiska úspešnosti investičnej stratégie.