Analýza konceptu komunikácie Tečka - Schlosserová, Tímea; Vondra, Zdeněk; Stiebitz, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalárska práca sa zaoberá validáciou efektu komunikačnej kampane Tečka na podporu očkovania. Hlavným cieľom práce je overenie účinnosti efektu na zvýšenie zaočkovanosti, na cieľovej skupine študentov vo veku 18-26 rokov, ktorí s očkovaním na ochorenie Covid-19 váhali alebo zastávali postoj proti nemu. Teoretická časť tejto práce rozoberá jednotlivé zložky komunikačného procesu, ktoré pomôžu k pochopeniu masovej a persuazívnej komunikácie. Práca je ďalej zameraná na média a mediálny priestor ako bezpodmienečnú súčasť pôsobenia komunikačných kampaní a rovnako na stavbu výkonnostnej kampane. Praktická časť sa sústredí na analýzu prípadovej štúdie kampane a na validáciu jej efektu pomocou metódy dotazníkového šetrenia na 100 respondentoch, overovanie dotazníkových zistení pomocou štyroch hĺbkových rozhovorov a mediálneho monitoringu. Cieľom validácie bolo zistiť, ako cieľová skupina kampaň vnímala a či by na jej základe očkovanie podstúpila. Autor zisťuje, že ľudia, ktorí s očkovaním váhali mali tendenciu sa k nemu nakoniec prikloniť a kampaň vnímali pozitívne. Na druhej strane tí, ktorí očkovanie odmietli úplne, vplyvu kampane nepodľahli. Na výsledkoch validácie sú v závere následne formulované možné východiská pre podobne orientované kampane na danej cieľovej skupine pre zvýšenie efektívnosti.
Vedoucí práce: Zdeněk Vondra
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses