Tvorba A-RPG hry v Unity - Grytsak, Leon (2022)
Cílem této práce je vytvořit Action RPG hru v herním enginu Unity, kde hráč bojuje v nekonečné smyčce proti monstrům řízeným pomocí AI s účelem vylepšit atributy své postavy dle odměn za porážení monster. Práce nejprve popisuje vývoj her samotný, se zaměřením na RPG a z nich odvozené Action RPG hry, na což dále navazuje krátké představení několika známých a využívaných herních enginů. Jedním z nichž je právě herní engine Unity. V dalších kapitolách je představen základní design hry, po kterém následuje popis implementace klíčové funkcionality hry, implementace uživatelského rozhraní pro možnou vizualizaci částí klíčové funkcionality a vizualizace herních objektů.