Měření a vyhodnocování produktivity skladových operací - Zaitsev, Vadim (2022)
Daná diplomová práce se zaměřuje na problematiku skladových operací a meření jejich produktivity. Primárním cílem této práce je analýza systému měření produktivity skladových operací v distribučním centru společností Tesco s následovným návrhem na optimalizaci a modernizaci současného systému metrik produktivity s ohledem na identifikované problematické body ve vymezených operacích. Teoretická část se věnuje oblastí skladové logistice, funkcím a typům skladů, jednotlivým operacím, ukazatelům produktivity a ABC XYZ analýze. Praktická část začíná představením zkoumaného DC Postřižin společností Tesco Stores ČR, pokračuje popisem jeho operací a systému měření produktivity těchto operací. Dále je navržené řešení na optimalizaci měření produktivity, provedena ABC XYZ analýza zásob a navržen nový layout skladu. V závěru jsou shrnuty výsledky práce.