Analýza zaměstnaneckých benefitů ve vybrané společnosti a jejich vliv na získávání zaměstnanců z řad studentů - Majerová, Kateřina; Legnerová, Kateřina, 1965-; Rytychová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce je zaměřena na zaměstnanecké výhody poskytované ve vybrané organizaci a jejich roli při výběru zaměstnání. Cílem práce je zhodnocení systému zaměstnaneckých výhod a jeho vlivu na získávání a udržení zaměstnanců z řad studentů nebo čerstvých absolventů. Téma práce je v zemi s nízkou nezaměstnaností a vysokou poptávkou po talentovaných pracovnících velmi aktuální. Na základě rešerše literatury je teoretická část rozdělena do tří sekcí, jež přispívají k pochopení dané problematiky. Praktická část analyzuje vybranou organizaci a její systém zaměstnaneckých výhod. Metodou sběru kvalitativních dat byl polostrukturovaný hloubkový rozhovor, jehož výstupy byly sepsány a vyhodnoceny pomocí softwarového programu MAXQDA. Na základě dat získaných z rozhovorů s juniorními pracovníky a shrnutí problémů, jsou navrhnuta doporučení podporující komunikaci benefitů, jenž by mohla vést k zvýšení spokojenosti zaměstnanců. Ze závěrů této práce může organizace čerpat při implementaci nových postupů.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses