Účely a způsoby zobrazení nahoty ve filmu „Padesát odstínů šedi“ - Choporova, Zhanna; Michalik, Pavel, 1972-; Říha, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
V této bakalářské práce se zabývám způsoby a účely zobrazení nahoty a erotických scén v hraném filmu. V první části práce popisuji základní pojmy filmových prvků a základní kompoziční pravidla. Dále se zabývám používanými stylistickými formami, vývojem erotických scén, a zobrazením nahého těla ve filmovém průmyslu/filmu. Druhá část práce je soustředěna především na popis a následnou analýzu filmových scén zvoleného filmu „Padesát odstínů šedi“. Každá scéna obsahuje shrnutí, ve kterém uvádím nejdůležitější jevy, opakující se prvky a vysvětlení účelů zobrazení nahého těla v každé scéně. Z provedených analýz shrnuji, jak erotické scény ovlivňují celý film a k čemu se používají.
Vedoucí práce: Pavel Michalik
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses