Návrh a implementace open source webové aplikace o vaření - Poslušný, David; Růžička, Vojtěch; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou návrhu a implementace webové aplikace, konkrétně sociální sítě o vaření. Cílem této práce je vytvořit webovou aplikaci na zmíněné téma, která bude ve své finální verzi publikována jako open source software dostupný na distribuční platformě GitHub. Práci lze rozdělit na celkem tři části, přičemž nejprve je provedena analýza již existujících řešení, kde je u každého analyzovaného prvku ověřena existence předem definovaného souboru kritérií. Výstup této analýzy je použit jako základ pro formulaci funkčních požadavků na vlastní aplikaci. Na základě specifikovaných požadavků je poté vypracován návrh samotné aplikace, který obsahuje jednotlivé případy užití, výběr architektury, návrh databáze a také návrh uživatelského rozhraní. V implementační části práce je navržená aplikace vyvíjena ve zvolených technologiích a je průběžně ověřována její funkčnost. Po dokončení vývoje je aplikace komplexně otestována, jsou popsány její důležité implementační části a také je nasazena do běžného provozu na cloudovou platformu. Nakonec jsou představeny konkrétní náměty k rozšíření aplikace a autor sdílí své zkušenosti z vývoje aplikace. Výsledkem této práce je implementovaná sociální síť, která řeší různou škálu potřeb zájemců o vaření.
Vedoucí práce: Vojtěch Růžička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses