Porovnání simulace a animace pomocí klíčových snímku v animované tvorbě - Gilmutdinova, Karina; Bubeníček, Jan; Dušek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání dvou způsobů tvorby 3D animace. Jejím cílem je ověřit, jestli lze sestavit krátkou animaci za pomoci pouze simulace fyziky nebo jestli se musí použít kombinace metody simulace a klíčových snímků. Čtenář bude nejdříve seznámen s krátkou historií oboru, což pomůže následnému porozumění vzniku obou způsobů animace. Součástí teorie bude i rozbor principu fungování obou metod a následný popis všech fází procesu tvorby animací za pomoci jak klíčových snímků, tak i simulace. Popis animační tvorby bude prokládán praktickými ukázkami, které nastíní možná úskalí při práci s těmito technikami. Praktická část se bude věnovat tvorbě krátké animace pomocí využití postupu a metod popsaných v teoretické části práce. Budou tu představené všechny podniknuté kroky, jimiž bylo dosaženo finálního výstupu. Hlavním přínosem této práce je zhodnocení a porovnání dvou animačních metod a následné poukázání na výhody a komplikace spojené s použitím každé z těchto technik. Čtenář by měl po přečtení dané práce být schopný posoudit, jakou simulační metodu je vhodné použít pro docílení požadovaného výsledku.
Vedoucí práce: Jan Bubeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses