Diverzita a inkluze ve vybrané firmě - Do, Luong Quang; Legnerová, Kateřina, 1965-; Kotík, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývala analýzou diverzity, inkluze zaměstnanců ve vybrané firmě. Cílem této práce bylo identifikovat silné a slabé stránky současného stavu diverzity a inkluze na pracovišti, vytvořit podklad pro navržení podpůrných programů. Pro účely této práce byly využity interní a veřejné dokumenty firmy a výstupy z polostrukturovaných rozhovorů s vybranými zaměstnanci. Vedlejším cílem této práce bude zvýšení povědomí o D&I aktivitách a pozitivní dopad na vnímání firmy jako inkluzivního zaměstnavatele. Teoretická část se zabývala vysvětlením terminologie diverzita a inkluze a jak s těmito pojmy nakládat v pracovním prostředí a nastíněním situace týkajících se konkrétních diverzitních skupin. Praktická část tvoří představení firmy, její současných iniciativ na podporu diverzity a inkluze a posléze se analyzovaly výstupy z rozhovorů se zaměstnanci a navržení zlepšení situace.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses