Současný sekundární trh s československým nábytkem a bytovými dekoracemi 20. století - Miklová, Anna; Zelený, Martin; Horová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce se soustředí na současný sekundární trh s československým nábytkem a bytovými dekoracemi 20.století. V současné době je toto období a obecně retro styl velmi oblíbeným a žádaným mezi širokou veřejností nejen u nás, ale v mnoha zemích světa. Úvod práce seznamuje čtenáře s daným tématem, následně s cíli a metodikou. V teoretické části je představen československý nábytek a bytové dekorace 20. století spolu s jeho autory a zasazením do konkrétních historických období. Dále práce představuje aktuální podobu sekundárního trhu s retro nábytkem z období 20. století a možnosti jeho prodeje spolu se společnostmi a jednotlivými prodejci, kteří se v současné době prodejem, restaurováním a oživováním historického nábytku zabývají. Praktická část práce vyhodnocuje odpovědi vybraných prodejců nábytku. V práci byla využita kvalitativní výzkumná metoda založená na dotazníkovém šetření, které bylo distribuováno předem vybraným společnostem. Následná interpretace těchto odpovědí shrnuje a představuje aktuální stav na českém trhu, nastiňuje jeho budoucnost a představuje názory vybraných prodejců. Dalším dílčím cílem této práce je její informační hodnota pro budoucí prodejce nábytku, ale také pro uživatele, či instituce, které by chtěly tomuto trendu více porozumět a pochopit tak růst poptávky po tomto typu zboží, a především růst jeho ceny.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses