Ocenění společnosti DEICHMANN -OBUV s.r.o. - Beránková, Kateřina (2022)
Diplomová práce si dává za cíl stanovit objektivizovanou hodnotu společnosti DEICHMANN-OBUV s.r.o. a to k datu 31. 12. 2021. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je tvořena systematickým popisem problematiky stanovování hodnoty podniku, včetně základních pojmů a související metodiky. Praktická část se zabývá představením společnosti DEICHMANN-OBUV s.r.o., a aplikací teoretických poznatků. Dílčími kroky v celém oceňovacím procesu jsou konkrétně metody strategické analýzy a finanční analýzy, analýza generátorů hodnoty a finančního plánu. Hlavní oceňovací metodou je stanovení hodnoty společnosti metodou diskontovaných peněžních toků, a to ve formě peněžních toků pro věřitele a vlastníky, tedy FCFF (Free Cash Flow to the Firm).