Ocenění společnosti DEICHMANN -OBUV s.r.o. - Beránková, Kateřina; Špička, Jindřich, 1981-; Náglová, Zdeňka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce si dává za cíl stanovit objektivizovanou hodnotu společnosti DEICHMANN-OBUV s.r.o. a to k datu 31. 12. 2021. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je tvořena systematickým popisem problematiky stanovování hodnoty podniku, včetně základních pojmů a související metodiky. Praktická část se zabývá představením společnosti DEICHMANN-OBUV s.r.o., a aplikací teoretických poznatků. Dílčími kroky v celém oceňovacím procesu jsou konkrétně metody strategické analýzy a finanční analýzy, analýza generátorů hodnoty a finančního plánu. Hlavní oceňovací metodou je stanovení hodnoty společnosti metodou diskontovaných peněžních toků, a to ve formě peněžních toků pro věřitele a vlastníky, tedy FCFF (Free Cash Flow to the Firm).
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses