Využití podcastingu v marketingové komunikaci - Vaněk, Petr; Zamazalová, Marcela; Smetanová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývá relativně novou formou digitálního média – firemními podcasty, které se s rozvojem online stremingových platforem stávají plnohodnotným nástrojem v marketingové komunikaci firem. Cílem práce je zjištění důvodů zařazení firemních podcastů do komunikačního mixu vybraných firem. Hlavní myšlenkou práce je přiblížit využití firemního podcastu jako nástroje marketingové komunikace. Teoretická část se věnuje digitálním médiím, marketingové komunikaci, obsahovému marketingu a budování značky z pohledu podcastingu. Teorie se rovněž zabývá vymezením firemních podcastů, jejich distribucí, propagací a analytikou. Sekundární výzkum vychází ze tří studií věnujících se vývoji trendu podcastingu, charakteristikám posluchačů a pořadů firemních podcastů. Praktická část výzkumu zahrnuje pět strukturovaných hloubkových rozhovory s producenty firemních podcastů a kvantitativní část věnující se vnímání firemních podcastů z pohledu posluchačů. Mezi zjištěné faktory ovlivňující využití firemního podcastu se řadí organizační a personální predispozice, komunikační cíle nebo vývoj trhu podcastingu.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses