Virtuální a rozšířená realita a její přesah do lidských životů - Pražský, Michal (2022)
Bakalářská práce se věnuje tématu virtuální a rozšířené reality a tomu, jak zasahuje do dnešních životů lidí. Cílem práce je zjistit, jak moc v dnešní době lidé využívají těchto technologií a jak moc si toho jsou vědomi. Nejdříve je v teoretické části představena virtuální a rozšířená realita jako taková, tyto pojmy jsou pak dále zařazeny do základního rozdělení, kde jsou jednotlivé části popsány a vysvětleny. Dále jsou představeny jednotlivé formy, ve kterých se virtuální a rozšířené reality využívá a též jsou doplněny o názorné příklady. V praktické části práce jsou stanoveny tři základní hypotézy, které se poté snaží autor potvrdit nebo vyvrátit pomocí dotazníkového šetření. To se snaží naplnit hlavní cíl práce, kde se vyhodnocují odpovědi od respondentů a dělají se z nich závěry o tom, jak moc virtuální a rozšířená realita zasahuje do jejich životů.