Studie proveditelnosti diplomové práce na téma Business Model cirkulární ekonomiky - Skarabellová, Karolína (2022)
Cirkulární ekonomika vytváří funkční a dlouhodobé udržitelné vztahy mezi přírodou a lidskou společností. Zachází se vším jako s cenným zdrojem a snaží se eliminovat vznik odpadu. Cílem diplomové práce je návrh cirkulárního business modelu opuštěné budovy na základě provedené literární rešerše a příkladech dobré praxe. Teoretická část definuje cirkulární ekonomiku, cirkulární business modely a představuje fungování jednotlivých objektů dle principů cirkulární ekonomiky. Praktická část diplomové práce sestavuje cirkulární business model pomocí Ecocanvas a Value proposition Canvas. Dále praktická část podrobně popisuje fungování celé budovy dle principů cirkulární ekonomiky a sestavuje zakladatelský rozpočet, který stanovuje výdaje nutné pro zahájení podnikání spolu s výnosy a náklady spojené s obchodní činností cirkulárního business modelu.