Analýza a návrh vylepšení marketingové komunikace společnosti The Miners - Khlynovskikh, Ekaterina; Truhlář, Filip; Vondra, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tématem této bakalářské práce je analýza a návrh vylepšení marketingové komunikace vybrané společnosti. Hlavním cílem práce je na základě vlastního výzkumu vyhodnotit účinnost marketingové komunikace společnosti The Miners a předložit návrhy na její zlepšení. V teoretické části jsou s pomocí literární rešerše zpracovány informace o marketingové komunikaci a jsou uvedena specifika marketingu v gastronomii, konkrétně při propagaci podniků zaměřených na kávu. Zjistilo se, že tyto podniky musí odlišovat svou značku od konkurentů, používat kvalitní vizuální materiály pro propagaci, aplikovat obsahový marketing a zapojovat do spolupráce influencery. Zvláštní důraz je třeba klast na online komunikační kanály. V praktické části je představen vybraný podnik, kterým je moderní kavárenský řetězec s šesti pobočkami v Praze. Analýza marketingové komunikace společnosti se realizovala metodou dotazníkového šetření a polostrukturovaného rozhovoru. Ukázalo se, že marketingová komunikace řetězce je celkem účinná. Je však možné ji posílit, pokud se eliminují problémy odhalené v průběhu analýzy. Jde hlavně o nedostatečnou propagaci e-shopu a instagramového profilu, nemožnost navázat dlouhodobé vztahy mezi zákazníky a značkou, ale také o neefektivní využití přímých komunikačních kanálů. V návrhové části jsou uvedena doporučení k posílení komunikace. Jsou zaměřena hlavně na zvýšení loajality, využití PPC reklamy, provedení PR akcí a propagaci e-shopu.
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses