Úvod do kryptoměn - Čech, Vít (2022)
Bakalářská práce “Úvod do kryptoměn” se zabývá představením a souhrnnou analýzou kryptoměn se zaměřením na jejich využití a přínos pro běžného uživatele. Teoretická část této práce obsahuje souhrnné vysvětlení a zjednodušené principy fungování kryptoměn a blockchainu jako takového obecně. Dále poukazuje na možný potenciál použití pro koncového uživatele. Praktická část pak obsahuje názornou ukázku zprovoznění softwaru pro tzv. těžení vybrané kryptoměny.