Úvod do kryptoměn - Čech, Vít; Oškrdal, Václav; Šnajder, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce “Úvod do kryptoměn” se zabývá představením a souhrnnou analýzou kryptoměn se zaměřením na jejich využití a přínos pro běžného uživatele. Teoretická část této práce obsahuje souhrnné vysvětlení a zjednodušené principy fungování kryptoměn a blockchainu jako takového obecně. Dále poukazuje na možný potenciál použití pro koncového uživatele. Praktická část pak obsahuje názornou ukázku zprovoznění softwaru pro tzv. těžení vybrané kryptoměny.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses