Finanční management tanečních organizací - Krejčová, Tereza (2022)
Cílem této bakalářské práce je definovat specifika finančního managementu neziskových organizací a jak se liší, pokud mají formu neziskové nebo ziskové organizace s užším zaměřením na neziskovou organizaci TC R.A.K. Teoretická část popisuje teorii finančního managementu neziskových organizací a porovnání, v čem se liší od finančního managementu v ziskovém sektoru. V praktické části je následně rozebrán rozhovor k případové studii. Jako výzkumná metoda byl použit přístup kvalitativního výzkumu formou případové studie. Výsledkem práce je, že tanečních NNO je přibližně desetkrát více než ziskových.