Využití jazyka Python v kontextu statistických analýz - Jagoš, Marek; Kováč, Stanislav; Čabla, Adam, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Cílem této bakalářské práce je využít programovací jazyk Python v kontextu statistických analýz a analyzovat datový soubor ze hry League of Legends. První část práce se zabývá problematikou získávání aktuálních dat ze zmíněné videohry, pro kterou je stanovený výběr zápasových dat jako hodnocené hry, které obsahují alespoň jednoho hráče s divizí Challenger. Pro tento proces je postavena krátká aplikace, která zprostředkovává komunikaci s Riot Games API, data zpracovává a předává je statistickému procesu. Dalším zdrojem dat je herní wiki, ze které jsou pomocí metod webscrapingu staženy třídy hrdinů. Je vytvořen klasifikační logistický regresní model, který klasifikuje výsledek hry na základě celkem sedmi agregovaných proměnných pro daný tým. Pro maximalizaci věrohodnostní funkce je vybrána Newton-Raphsonova iterační metoda. Dále je provedena analýza možných kvantifikací výkonnosti hráče, kde je analyzováno chování proměnných koeficientu KDA a možných dopadů snowball efektu na jeho proměnné, nebo vlivy různých hrdinů a jejich tříd na počet zabitých poskoků.
Vedoucí práce: Stanislav Kováč
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses