Změny v dostupnosti bydlení během pandemie Covid-19 - Matloch, Mateusz; Čermáková, Klára; Čihák, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Práce popisuje chování nemovitostního a nájemního trhu v kontextu ekonomické teorie a determinanty ovlivňující tyto trhy. Jsou analyzovány hlavní nabídkové, poptávkové ale i ostatní faktory mající vliv na cenu nemovitostí a nájmů. Na základě vybraných proměnných jsou analyzovány vztahy a možné důvody pro vývoj vybraných veličin pomocí různých ekonometrických modelů a testů. Práce tak obsahuje výčet faktorů působících často simultánně, jejich míru vlivu na aktuální trend cen nemovitostí a rovněž na analýzu dostupnosti bydlení během působení těchto jevů. Zejména je zde brán zřetel na reakci indexu cen nemovitostí a cen nájmů během pandemie nemoci covid-19 a následné energetické krize způsobené vypuknutím války na Ukrajině.
Vedoucí práce: Klára Čermáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses