Manažérský přístup ke změnám v tabákovém průmyslu na začátku 21. století - Shavzis, Lev (2022)
Tato bakalářská práce řeší otázku manažérských přístupů ke změnám v tabákovém průmyslu na začátku 21. století. Hlavním cíle práce je identifikovat trendy v tabákovém průmyslu od začátku 21. století, pochopit změny ve spotřebitelském chování s ohledem na zdravý životný styl a zanalyzovat jejich dopad na abstraktní tabákovou společnost z pohledu manažera. Závěrem je, že trh konvenčních tabákových výrobků dlouhodobě klesá díky nastavěné regulaci, spotřebitelskému trendu na zdravý životni styl a investovaní tabákových výrobců do RPP, kde výrobci momentálně mají možnosti nedostupné u cigaret, jako analýza dat na úrovni zákazníka nebo nastavení věrnostních programů. Doporučení práce jsou prohloubení znalosti regulátora ohledně RRP a omezeni marketingových možnosti i v oblasti produktů se sníženým rizikem.