Možnosti marketingové strategie společnosti Albert a její korelace se zákaznickými segmenty. - Klamrt, Jan; Koudelka, Jan; Sihlovec, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce se zabývá marketingem maloobchodního řetězce v České republice. Konkrétně zkoumá marketingovou strategii společnosti Albert jakožto jednoho z největších hráčů na českém trhu. Cílem práce je zanalyzovat marketingovou strategii společnosti Albert, popsat nástroje které využívá a kriticky zhodnotit relevantnost zvolených marketingových nástrojů vůči cíleným zákaznickým segmentům. Teoretická část seznamuje čtenáře s tématikou marketingu a marketingové strategie a zasazuje ji do prostředí maloobchodu. Její přínos spočívá především v poskytnutí vědomostní základny pro komplexní pochopení části praktické. Praktická část čerpá z primárních a sekundárních dat. Pro sběr primárních dat je využito kvalitativních a kvantitativních výzkumných šetření. Zprvu je tato část věnována detailnímu poznání společnosti Albert a vymezení jejího postavení na trhu. Dále je za pomoci individuálních hloubkových rozhovorů zanalyzována marketingová strategie, zákaznické segmenty a zvolený marketingový mix. Pro účel naplnění cíle v podobě ověření relevantnosti zvolené marketingové strategie vůči zákaznickým segmentům je využito dotazníkové šetření realizované na zákaznících obchodního řetězce Albert. Poslední část praktické části tvoří syntéza dosavadních zjištění v podobě SWOT analýzy společnosti. Závěr práce shrnuje dosavadní výsledky a závěry práce.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses