Zkoumání trhu práce v okrese Mladá Boleslav a komparace s okresy Mělník a Nymburk v letech 2000-2021 - Dosadil, Pavel; Čečrdlová, Andrea; Lejsek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním trhu práce v okrese Mladá Boleslav a následnou komparací s vybranými okresy Středočeského kraje v letech 2000-2021. Zvoleny byly okresy Mělník a Nymburk. Mezi zkoumané ukazatele patří nabídka a poptávka na trhu práce či nezaměstnanost. Teoretická část práce se věnuje vysvětlení základních pojmů spojených s trhem práce a také je stručně popsán charakter pandemie Covid-19. Pomocí statistických dat získaných z veřejných databází Českého statistického úřadu, Ministerstva práce a sociálních věcí a Úřadu práce ČR je v praktické části analyzován vývoj jednotlivých ukazatelů na trhu práce v okrese Mladá Boleslav. Komparace s vybranými okresy ukazuje, že okres Mladá Boleslav z nich má nejnižší podíl nezaměstnaných osob, který se zároveň drží dlouhodobě pod průměrem celého Středočeského kraje. Na základě provedeného zkoumání je potvrzena hypotéza, že Covid-19 neměl velký vliv na trh práce v okrese Mladá Boleslav.
Vedoucí práce: Andrea Čečrdlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses