Nástroje utváření pozitivní image společnosti Česká pošta - Palivcová, Nikola (2022)
Předkládaná diplomová práce se zabývá analýzou image společnosti Česká pošta a některých nástrojů, které společnost využívá pro utváření pozitivní image. Hlavním cílem práce je zhodnocení současného stavu image společnosti Česká pošta a některých nástrojů utvářejících pozitivní image společnosti. Pro splnění cílů práce autorka nejdříve identifikuje některé nástroje utvářející pozitivní image společnosti Česká pošta a následně využije vlastního dotazníkového šetření. Práce se zaměřuje na vybrané prvky firemní identity a vliv společenské odpovědnosti. V závěru práce jsou shrnuty výsledky šetření a doporučeny návrhy na možné zlepšení image společnosti. Data získaná z provedeného výzkumu ukazují, že vnímání společnosti je mezi českou veřejností rozporuplné a je spíše považovaná za konzervativní podnik s ne příliš pružnými reakcemi na současné požadavky trhu.