Analýza vnímanej hodnoty značky Lindt na českom trhu - Lešníková, Viktória Verona; Machek, Martin; Zemanová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cieľom tejto diplomovej práce je zistiť, aké je vnímanie značky Lindt na českom trhu a na základe toho navrhnúť vhodné odporučenia pre spoločnosť, ktoré by mohli byť využité a implementované v budúcnosti. V práci je poskytnutý teoretický pohľad na základné poznatky týkajúce sa značky, jej prvkov, hodnoty a poziciovania. Následne sú priblížené princípy marketingovej komunikácie a jej nástroje na trhu s rýchloobrátkovým tovarom. V praktickej časti sú využité sekundárne aj primárne dáta, ktoré vznikli kombináciou kvalitatívneho a kvantitatívneho výskumu. Primárny výskum pozostával zo 6 individuálnych rozhovorov rovnomerne rozdelených medzi 3 ženy a 3 mužov. Kvantitatívna časť bola zložená z dotazníka, ktorého sa zúčastnilo 302 respondentov, a ktorý bol rozdelený na 4 sekcie venované spotrebnému správaniu respondentov, znalosti značiek, samotnému vnímaniu značky Lindt a jej marketingovej komunikácii. Na záver sú diskutované výsledky a formulované konkrétne odporúčania pre marketingový tím spoločnosti Lindt.
Vedoucí práce: Martin Machek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses