Sdílená ekonomika a její dopad na ekonomiku České republiky - Brunner, Lukáš; Kislingerová, Eva, 1950-; Nemec, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce se zabývá sdílenou ekonomikou a jejím vlivem na ekonomiku České republiky v prostřednictvím společností Airbnb a Anytime. Sdílená ekonomika umožňuje jednotlivcům a firmám pronajímat, sdílet nebo obchodovat s majetkem a službami prostřednictvím online platforem. Sdílená ekonomika se stala populární především u generací X a Y díky výhodám, které spotřebitelům přináší. V práci je nejprve představen pojem sdílená ekonomika, její formy a sektory. Následně se práce soustředí na velikost sdílené ekonomiky ve světě. Dále je analyzována společnost Airbnb a její vliv na ekonomiku České republiky včetně její SWOT analýzy. V poslední části diplomové práce je proveden polostrukturovaný rozhovor s výkonným ředitelem společnosti Anytime. Dále je tato společnost analyzována a je zjišťován její vliv na ekonomiku České republiky. Na konci kapitoly je vytvořena SWOT analýza společnosti Anytime.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses