Mezinárodní autobusová doprava - Anastasyeva, Anna; Zelený, Lubomír; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá mezinárodní autobusovou dopravou v České republice. Jejím hlavním cílem je vyhodnotit služby vybraných autobusových dopravců působících v zemi, a to na základě vlastního šetření. Práce je rozdělena na několik klíčových kapitol. Nejprve jsou uvedeny základní informace o autobusech a autokarech, jejich specifika jako dopravních prostředků, klasifikace a povinné vybavení. Dále se nahlíží na historický vývoj dopravy v rámci EU a na její současné rozdělení na linkovou, příležitostní a kabotážní. Ve třetí kapitole je rozepsána legislativní úprava autobusové a autokarové dopravy, a to jak mezinárodní, tak i česká. Čtvrtá kapitola představuje vybrané autobusové dopravce, jimiž jsou FlixBus CZ s.r.o., RegioJet a.s. a ČSAD Tišnov spol. s r.o. Následně dochází k analýze dopravních služeb prostřednictvím dotazníkového šetření. Po shrnutí výsledků je provedena diskuze a jsou vytvořena doporučení na posílení kvality mezinárodní přepravy.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses