Zavedení úředně ověřeného elektronického podpisu do praxe - Šuráňová, Natálie (2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou zavedení úředního ověření elektronického podpisu, které nabylo právní účinnosti dne 1.7.2022. Cílem této práce je zjistit, jak jsou orgány veřejné moci připraveny rozeznávat, ověřovat a využívat v praxi úřední ověření elektronického podpisu. S ohledem na momentální nefunkčnost této služby v rámci úřadů je práce omezena na zjištění, jak jsou orgány veřejné moci připraveny k výkonu této služby. Analýza proběhla pomocí dotazníkového šetření a byla doplněna analýzami informovanosti ohledně získání této služby na webových stránkách úřadů a agend veřejné správy. Přidanou hodnotou jsou výsledky analýz implementace úředního ověření elektronického podpisu 4 měsíce po nabytí právní účinnosti její úpravy v zákoně.