Účetní zisk a uchování podnikové podstaty - Dostál, Daniel; Janhuba, Miloslav, 1950-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce „Účetní zisk a uchování podnikové podstaty“ poskytuje rozšířený pohled na účetní postupy, které se využívají pro vykázání výsledku. Zachování podnikové podstaty (zajištění „going concern“) spočívá ve způsobu oceňování a vykazování majetku související s následným vyčíslením zisku či ztráty. Pokud bychom hledali nejrealističtější možnost oceňování, zvolil bych ocenění v současné realizační ceně a v jednotkách stálé kupní síly peněz. V případě volby způsobu vykazování majetku je inspirativní Sommerfeldova eudynamická teorie podporující růst podniku, jelikož pro perspektivní fungování podniku nestačí disponovat stejnými zdroji jako na začátku, ale jejich objem je nutno každoročně zvyšovat.
Vedoucí práce: Miloslav Janhuba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses