Vývoj zaměstnanosti ukrajinských uprchlíků v České republice od února 2022 do října 2022 - Taterová, Lucie; Bartůsková, Lucia; Pavlíček, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce analyzuje vývoj zaměstnanosti ukrajinských uprchlíků v České republice v rozmezí měsíců únor–říjen 2022. Teoretická část se zabývá vymezením základních pojmů a ukazatelů, které se týkají analýzy trhu práce a zaměstnávání cizinců. Zároveň tato část představuje základní ekonomické teorie migrace. Analytická část zkoumá vývoj zaměstnanosti uprchlíků. K říjnu je v České republice registrováno více než 268 tisíc zaměstnaných osob z Ukrajiny (z toho 189 056 nepotřebuje pracovní oprávnění) a 14 946 uchazečů o zaměstnání. Uprchlíci jsou nejčastěji zaměstnáni v nízkokvalifikovaných profesích a nedaří se využít plně jejich pracovní potenciál.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses