Stres management IT pracovníků ve vybrané organizaci - Medvedíková, Gabriela (2022)
Diplomová práce se věnuje tématu stresu a stres managementu IT pracovníků a firmy, ve které pracují. Cílem této diplomové práce bylo zjistit, jak se u IT pracovníků vybrané organizace projevuje stres, jak řeší stres ve svém životě, jak vnímají pomoc ze strany firmy se zvládáním stresu a jakým způsobem udržují rovnováhu v pracovním a osobním životě. Pro získání odpovědí na výzkumné otázky byly využity strukturované rozhovory provedené s 12 IT pracovníky třetího levelu podpory jediného týmu vybrané organizace. Pro analýzu rozhovorů bylo využito otevřené kódování programu MAXQDA 2022 a tematické analýzy. Praktickým přínosem práce je prohloubení poznatků týkající se stresu v oboru IT na třetím levelu IT podpory. Dalším praktickým přínosem práce je doporučení na úrovni firmy, týmu a samotných zaměstnanců k zlepšení stres managementu.