Stres management IT pracovníků ve vybrané organizaci - Medvedíková, Gabriela; Šilerová, Lenka, 1972-; Pauknerová, Daniela, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se věnuje tématu stresu a stres managementu IT pracovníků a firmy, ve které pracují. Cílem této diplomové práce bylo zjistit, jak se u IT pracovníků vybrané organizace projevuje stres, jak řeší stres ve svém životě, jak vnímají pomoc ze strany firmy se zvládáním stresu a jakým způsobem udržují rovnováhu v pracovním a osobním životě. Pro získání odpovědí na výzkumné otázky byly využity strukturované rozhovory provedené s 12 IT pracovníky třetího levelu podpory jediného týmu vybrané organizace. Pro analýzu rozhovorů bylo využito otevřené kódování programu MAXQDA 2022 a tematické analýzy. Praktickým přínosem práce je prohloubení poznatků týkající se stresu v oboru IT na třetím levelu IT podpory. Dalším praktickým přínosem práce je doporučení na úrovni firmy, týmu a samotných zaměstnanců k zlepšení stres managementu.
Vedoucí práce: Lenka Šilerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses