E-commerce na českém trhu s nealkoholickými nápoji - Nguyen, Thi Loan; Vávra, Oldřich; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce se zaměřuje na e-commerce na trhu s nealkoholickými nápoji se zaměřením na společnost Coca-Cola HBC Česko a Slovensko. Cílem práce je analýza vyspělosti trhu a na základě zjištěných poznatků vyslovit návrhy ke zlepšení určené pro vybranou společnost. V teoretické části se věnuje základním informacím spojené s e-commerce, dále popisu trhu nealkoholických nápojů. Je zde rovněž popsána marketingová strategie na e-commerce. V rámci sekundárního výzkumu byly popsány specifika e-commerce ve vybrané společnosti, byla identifikovaná velikost trhu a rozdíly mezi e-commerce a kanálem moderního a tradičního trhu. Na základě expertních rozhovorů byla zjištěna úroveň vyspělosti e-commerce v České republice, byly identifikovány oblasti slabých míst ve společnosti a nastíněna predikce vývoje trhu. Následně bylo pomocí focus group zjištěno nákupní chování spotřebitelů na e-commerce. Na základě výzkumů bylo vysloveno doporučení pro společnost Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, které povedou ke zvýšení prodeje a dalšímu rozvoji kanálu e-commerce.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses