Motivace trenérů a jejich přístupy k vedení svěřenců v rámci vybrané sportovní organizace - Pšeničková, Daniela (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast motivace trenérů v rámci vybrané sportovní organizace a dále na trenérské volené přístupy při tréninku svěřenců. Cílem práce je zjistit, jaké motivační faktory vedou k trénování vybraného sportu a následně, jaké přístupy uplatňují trenéři při trénování a koučování svěřenců. K potvrzení cíle práce byly stanoveny výzkumné otázky. Teoretická část vychází z literární rešerše, která definuje základní pojmy pro zkoumanou oblast a shrnuje informace ohledně dobrovolnictví, motivace a typologie osobnosti. Všechny uvedené oblasti jsou blíže specifikovány i pro sportovní sektor. Poslední kapitola teoretické části se věnuje sportovním klubům a jejich organizačním podmínkám. Praktická část se vyznačuje provedením kvalitativního výzkumu formou hloubkových rozhovorů s respondentkami z vybrané sportovní organizace. Na základě výsledků výzkumu jsou stanovena doporučení pro zkoumaný klub. Závěr diplomové práce shrnuje veškeré zjištěné informace a odpovídá na výzkumné otázky.