Psychologické a sociologické aspekty při nasazování chatbota - Veselý, Lukáš (2022)
Cílem práce je definovat, prozkoumat a zhodnotit sociologické a psychologické aspekty, které by se měly brát v potaz při vývoji a následném nasazování chatbota. Práce zároveň zhodnotí důležitost různých aspektů při nasazování chatbota v odlišných oblastech využití. Obsahem práce je rovněž primární výzkum zabývajícím se názorem společnosti na aspekty, o kterých se v práci hovoří. Výstupem práce je model popisující chování ideálního chatbota v určitých oblastech působení. Model vychází ze shrnutí mých teoretických závěrů spolu s výsledky výzkumu. Tento model ideálního chatbota může sloužit lidem jako pomůcka při vývoji a implementaci chatbota.