Motivace generace Z - Handschuhová, Klára; Legnerová, Kateřina, 1965-; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zabývá pracovní motivací nově nastupující generace Z na pracovní trh. Zástupci generace Z představují nejmladší zaměstnance firem a zároveň řada z nich ještě pracovat nezačala. Cílem práce je identifikovat nové trendy, preference a potřeby zástupců této generace a stanovit doporučení ohledně efektivního přístupu k jejich motivaci, spokojenosti a výkonnosti. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, na teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány hlavní pojmy týkající se tématu motivace, motivačních faktorů a generačního managementu se zaměřením na generaci Z a její charakteristiky. Praktická část práce se skládá z kvantitativního a kvalitativního výzkumu. Kvantitativní výzkum je proveden formou dotazníkového šetření a bude zaměřen na generaci Z, konkrétně na studenty/čerstvé absolventy českých vysokých škol. Cílem tohoto šetření je zjištění toho, co očekávají zástupci této generace od svého zaměstnavatele, jaké mají potřeby, preference, a jaké jsou pro ně nejdůležitější motivační prvky. Následuje kvalitativní výzkum v podobě hloubkových rozhovorů s již zaměstnanými zástupci generace Z s cílem zjistit, jak jejich zaměstnavatel přistupuje k motivaci, zda jsou v zaměstnání spokojeni a motivováni správným způsobem. Závěrem diplomové práce bude shrnutí všech zjištěných informaci vyplývajících z praktické části.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses