Využití firemní filantropie pro posilování hodnoty značky - Fedaruk, Nastassia (2022)
Tato diplomová práce shrnuje poznatky z oblasti společenské odpovědnosti firem a firemní filantropie. Cílem dané práce je analýza filantropických aktivit zvolených společností a posouzení, zda jsou využívány primárně pro posílení hodnoty značky. Teoretická část práce shrnuje poznatky o CSR a filantropii, jejich vlivům na image a hodnotu značek. Praktická část práce obsahuje přehled filantropických aktivit vybraných značek – Moneta Money Bank a Komerční banka, a výsledky primárního průzkumu, provedeného metodou dotazníkového šetření. Výsledky prokázaly větší vliv CSR a filantropických aktivit značek na klienty než na neklienty, na ženy než na muži, na mládež. Porovnání výsledků primárního průzkumu se sekundárním výzkumem MML-TGI ČR 2020 prokázalo určité shody. Pro značky je doporučeno zacílit komunikaci svých CSR a filantropických aktivit na vybrané skupiny obyvatel, zejména kvůli jejich možnému vlivu na pozitivní nákupní rozhodnutí a vnímanou hodnotu značek.