Porovnání adaptace zaměstnanců v rámci ziskové a neziskové organizace - Císlerová, Iva (2022)
Diplomová práce je zaměřena na adaptaci pracovníků. Jejím cílem je analyzovat, porovnat a následně zhodnotit proces adaptace, jeho průběh, náležitosti a možnosti poskytované novým zaměstnancům, a to ve dvou odlišných organizacích – ziskové organizaci Robert Bosch, spol. s r.o. a neziskové organizaci UNICEF. Teoretická část práce je zaměřena na rešerši základní problematiky, adaptaci jako pojem a její důležitost. Dále mimo jiné uvádí také formy, strukturu, průběh, nástroje, a zmiňuje také adaptační plány. Následuje praktická část, kde jsou uvedeny konkrétní výzkumné metody, jež byly i přes svá omezení zvoleny, tedy studium dokumentů, interview a dotazníkové šetření. Z výsledků uskutečněného výzkumu jsou pak vyvozeny odpovídající závěry a případné návrhy na možná doporučení, jež by pomohla ke zlepšení současného stavu a nastavení adaptace v organizacích.