Porovnání vládní podpory exportu prostřednictvím EXIM Bank, KfW IPEX-Bank a ČEB/EGAP v letech 2010 - 2020 - Thiele, Karel; Jílek, Josef, 1957-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na porovnání exportních struktur, vládních dotací a výkonnosti vybraných exportních úvěrových agentur: ČEB/EGAP, KfW IPEX-Bank a EXIM Bank v období 2010 – 2020. Teoretická část se zaměřuje na vymezení exportu, exportních úvěrových agentur a intervencionismu. Praktická část navazuje na teoretickou část výzkumem srovnatelnosti exportních struktur, vládních dotací a výkonnosti daných exportních úvěrových agentur. Hypotéza o srovnatelnosti daných ukazatelů je vyvrácena a práce tak přináší pohled na neefektivitu ČEB a EGAP v porovnání s jinými světovými exportními úvěrovými agenturami.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses