Výkon státní správy obce s rozšířenou působností na úseku ochrany přírody a krajiny se zaměřením na vodní zákon - Koptová, Karla (2022)
Tato bakalářská práce přibližuje veřejnosti právní ochranu životního prostředí, kterou vykovává obecní úřad s rozšířenou působností, jako orgán ochrany přírody. Práce přibližuje instituty specializované na ochranu životního prostředí a analyzuje činnost správního orgánu podle náplně jeho činnosti na úseku ochrany životního prostředí. Cílem práce je vyhodnocení nejčastějších porušení zásad ochrany životního prostředí v modelové obci se zaměřením na vodní zákon. Pro lepší představu jsou v práci uvedeny reálné příklady rozhodnutí o přestupku.